Nagyon érdekes videó került fel a youtube-ra a vontatásos felszállási módozat kapcsán. Az anyag Győrben készült, Fehér László töltötte fel 2013. Az elején olvasható:

Készült az MHS Győri Repülő Klub kollektívája közreműködésével 1961-ben

57 évvel ezelött készült a felvétel és az elhangzó szabályok, tippek máig tökéletesen akkurátusak és helytállóak. 

 

 

A 2014-ben alakult győri repülő cserkészcsoport országosan egyedülálló közösség. Sőt, ehhez hasonló szakág a folyók városán kívül csak Angliában működik a kontinensen.

A kisalföld.hu teljes cikkét itt találja.

 Nem tudja mivel lepje meg szeretteit karácsonyra? Van egy remek tippünk! A repülés felejthetetlen élménye a behavazott Győr, Pannonhalma, Bakony vagy szigetköz fölött. Jól hangzik ugye?! Sétarepülés 2 vagy 4 személyes kisgéppel (1 vagy 3 utas számára), vagy ha több izgalomra vágyik válassza a vitorlázórepülést vagy a motoros sárkányrepülést. 

Elérhető útvonalak és árak itt: Sétarepülési ajánlatok

Személyre szabott ajánlatok kapcsán keress minket az alábbi elérhetőségeken:

E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06-20-777-9106

Az idei szezon a végéhez közeledik, de október második hétvégéje mégis remek hangulatban telt Péren. A Győri Aero Klub vitorlázórepülő pilótái és növendékei különleges üzemnapot tartottak.

"Ezúttal hanyagoltuk a jő öreg csörlő aggregátort és helyette motoros repülőgéppel vontatva szálltunk fel. A motoros gép farok részén elhelyezett kampóra hosszú kötelet akasztunk, a másik végét pedig a vitorlázógép orr részén elhelyezett biztonsági kioldószerkezetbe akasztjuk be. A vitorlázógép pilótájának pontosan kell követnie a vontató gépet, majd a kívánt helyen/magasságban leold és önállóan folytatja repülését. Az előnye ennek az indítási módnak, hogy tetszőleges magasságba vagy helyre lehet így vontatni a gépet, akár közvetlenül az emelőáramlat fölé."

A vontatást az Albatrosz Repülő Egyesület pilótái végezték, akik a börgöndi repülőtérről érkeztek hozzánk. Köszönjük szépen a közreműködést kedves kollégák ;)  

 

Immáron már második alkalommal kerül megrendezésre Gönyűn a Földön-Vizen-Levegőben Fesztivál. Számos programmal készülünk kicsiknek és nagyoknak, földön és vizen, de ha időjárás kegyes lesz hozzánk akkor a levegőben is. A repülős programokról itt és itt találsz bővebb információt.

 


 

Repülő juniális és családi nap Péren.


A program 10:00 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.


Sok gyerekprogrammal készülünk:

  • agyagozás,
  • korongozás,
  • nemezelés,
  • hűtőmágnes és jelvénykészítés,
  • egyéb kézművesség,
  • arcfestés,
  • elsősegély bemutató,
  • morzegyakorlat és rádiózás,
  • hangárlátogatás.

A repülés mint szakma iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalok számára pódiumbeszélgetést szervezünk. Vendégünk lesz többek között repülésirányító és pilóta is.


Lehet repülni is vitorlázó-, sárkány- és motoros repülőgéppel. A sétarepülés díjáról a Győri Aeroklub Egyesület honlapján, itt lehet tájékozódni


Az ingyenes belépés feltétele a regisztráció.


Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Idén július végén kerül megrendezésre Dunaújvárosban (LHDV) a 45. Vintage Glider Rally, ahol összegyűlnek egész Európából a régi vitorlázógépeket kedvelők. 20 év után kerül ez a rendezvény újra Magyarországra. A részvétel pilóták számára 67 Euróba kerül, amiért elég változatos programkínálatot kapunk: borkóstolás, koncert, műrepülés bemutató stb.

 

Idei majálisunkon megtanultuk, hogy határozzuk meg az északi irányt iránytű nélkül, hogy lássunk el egy sérültet, hogy legyünk igazi csapattagok és hogy érezzük jól magunkat! Köszönjük a helyszínt a Győri Aero Klubnak!

 


 

Ez a film a Magyar Légierő fejlődését mutatja be 1920-tól egészen a másidk világháború végéig.


 

„Vitorlázórepülők,


ne csak az égszínű háttéren szárnyaló három sirályról lehessen   titeket   felismerni,   hanem   derűs,   tiszta tekintetetekről, mindig segítőkész bajtársiasságotokról is, és  arról,  hogy  teljességgel  hiányzik  belőletek  a  hiúság és  a kicsinyesség. Ha így lesz, a föld minden népe között felismeritek és kézen  fogjátok  egymást,  veletek  kezdődik  majd  az  új  nemesség, ti lesztek békében össszefort világunk első újfajta polgárai.”


Luigi Colani
olasz formatervező

 


 

Kapcsolodó

Keresés

Kapcsolat

Telephely:     9099 Pér, Repülõtér

Klubhelyiség: 9021 Gyõr, Városház tér 3.

E-mail: info@aeroclub-gyor.hu

Telefon: 06-20-777-9106

Adószám: 19113832-2-08

  
Joomla űrlapépítő by JoomlaShine
JSN Metro template designed by JoomlaShine.com